Nya Nokian Forest King F – världens starkaste skogsmaskinsdäck

1.9.2010 8:21 i kategori Företagsnyheter

Nokian Heavy Tyres lanserar Nokian Forest King F, världens slitstarkaste skogsmaskinsdäck som arbetar enligt kortvirkesmetoden (cut-to-lenght). Nokian Heavy Tyres är föregångare när det gäller att tillverka skogsmaskinsdäck, det nya diagonaldäcket Nokian Forest King F 710/45-26.5 för skördare och skotare ger mycket god bärighet och slitstyrka.

Det nya skogsmaskinsdäcket för krävande skogsbruk har en markering som visar stommens bärighet. PR-talet för Nokian Forest King F är 24. De flesta skogsmaskinsdäcken på marknaden har ett PR-tal på 16 eller 20. Det nya stabila däcket har över ett ton högre bärighet i skogen. Föregångaren Nokian Forest King F med PR-talet 20 har en bärighet på 6 900 kilo och det nya Nokian Forest King F med PR-talet 24 har en bärighet på 8 000 kilo.
 
På en sex- eller åttahjulig skogsmaskin motsvarar den ökade bärigheten cirka fyra kubikmeter talltimmer som har avverkats på sommaren. Tack vare den ökade driftsäkerheten kan även fulla laster transporteras säkert oavsett trädslag eller trädets fuktighetshalt.
 
– Effektivitetskraven för moderna skogsmaskiner ökar ständigt. Utöver miljövänlighet vill entreprenörer ha och maskintillverkare ha en produkt med hög kvalitet och med ännu bättre bärighet samt dragförmåga. Våra noga utvecklade ultrastarka materiallösningar ger däcket en stark konstruktion, högre brukstryck och mycket bra bärighet. Nya Nokian Forest F är ett driftsäkert däck som gör att avverkningen sker ännu mer effektivt, säger Martti Päivinen, produktutvecklingschef för Nokian Heavy Tyres.
 
Säkra och effektiva drifttimmar
 
Nokian Forest King F som ger ett mycket bra grepp är en av världens mest sålda skogsmaskinsdäck. Däcket rullar lätt och miljövänligt även i svår terräng.
 
Skuldrans breda och starka slitbana ger skogsentreprenören många säkra drifttimmar i varierande avverkningsarbeten i skogen. Den breda slitbanan minskar däckets marktryck. Den breda slitbanan och det låga marktrycket gör att däcket är skonsamt mot skogsterrängen med trädplantor och känslig undervegetation.
 
Däckets raka sidor ger mycket bra skydd mot skador. Spårprofilen som fördjupar sig mot skuldrorna, tillsammans med de raka sidorna, ger däcket mycket bra rensningsegenskaper och ökar slitstyrkan.
 
Det mycket pålitliga Forrest king F är designat så det stöder och lämpar sig väl för användning av band. Passformen blir optimal på däcket och det lämpar sig mycket väl för användning i förhållanden som ger dåligt grepp.
 
Marknadsledare och föregångare på skogsmaskinsdäck

Nokian Heavy Tyres är marknadsledare på skogsmaskinsdäck i världen. Företaget har utvecklat specialdäck för skogsmaskiner som arbetar enligt kortvirkesmetoden (utvecklat i Norden) sedan 1960 talet. I sortimentet finns skogsmaskinsdäck både till Cut To Length (CTL) maskiner (kortvirkesmetoden) och till Full Tree (FT) maskiner som avverkar på hellängd, som till exempel till skidders. Välbekanta topprodukter är bland annat Nokian Forest Rider, världens mest avancerade skogsmaskinsdäck, och det mycket driftsäkra Nokian Forest King F. I sortimentet finns även däck för traktorer som delvis eller enbart arbetar i skogen. Produkterna är välkända för sin mycket hög kvalitet som ger många effektiva drifttimmar och funktionalitet i varierande skogsarbeten.
 
Gemensamt för alla produkterna är de innovativa lösningarna, kvalitet, och slitstyrka som är ett resultat av utvecklingsarbetet som sker i nära samarbete med kunderna. Nokian Heavy Tyres är välkänt för sin professionalism, flexibilitet och mycket god service.
 
Föregångare i miljöfrågor
 
Bland däcktillverkare är Nokian Heavy Tyres föregångare även i miljöfrågor. Som första däcktillverkare i världen slutade företaget att använda skadliga oljor i tillverkningen av däck och började enbart använda renade oljor.
 
Miljövänlighet är en central fråga för produktutvecklingen. Specialdäckens gummiblandningar, slitbanor och konstruktioner tål hårt slitage, vilket ger många drifttimmar och funktionalitet. De lätt rullande däcken minskar bränsleförbrukningen och koldioxidutsläppen. En utmaning för produktutvecklingen är att ständigt minska stötar och vibrationer samt däckljud.
 
Nokian Heavy Tyres tillhör i koncernen Nokian Tyres plc. I företagets sortiment finns skogsmaskinsdäck, specialdäck för lantbruk och däck för olika arbetsmaskiner, som bland annat arbetar i hamnar, terminaler, gruvor, entreprenad och på vägarbeten.
 
Nya Nokian Forest King F – världens slitstarkaste skogsmaskinsdäck
 
Dimension: 710/45-26.5
Markering för stommens slitstyrka (PR): 24
Bärighet: 10 km/h / 8 000 kilo (bärighet i skogen)
 
Nokian Forest King F – robust och stabilt även i krävande skogsarbeten
 

  • Balanserad design och mycket pålitligt däck för CTL-maskiner
  • Raka, slitstarka sidor och slitstark slitbana
  • Mycket bra grepp och säkert vid användningen av band och kedjor

 
Nokian Forest King F dimensioner:
 
710/40-22.5 PR 16
710/40-24.5 PR 20
600/55-26.5 PR 20
710/45-26.5 PR 16
710/45-26.5 PR 20
710/45-26.5 PR 24 Nytt
750/55-26.5 PR 20
780/55-26.5 PR 20 Nytt
800/40-26.5 PR 20
 
Mer information: 
  
Jan Boberg, marknadschef, Nokian Däck AB, 08-4747 455, jan.boberg(at)nokiantyres.com
 
Martti Päivinen, produktutvecklingschef, Nokian Heavy Tyres
tel. +358 +010 401 7544
martti.paivinen(at)nokiantyres.com
 
Teemu Vainionpää, produktchef, Nokian Heavy Tyres
tel. +358 10 401 7175
teemu.vainionpaa(at)nokiantyres.com