Nya Nokian MPT Agile håller militärer och civila stadigt på vägen

27.8.2008 8:45 i kategori Företagsnyheter

Nokian MPT Agile för terränglastbilar och militärfordon är ett effektivt och säkert val för körning i terräng och på vanliga vägar.

Nokian MPT Agile för terränglastbilar och militärfordon är ett effektivt och säkert val för körning i terräng och på vanliga vägar. Det klackmönstrade däcket har testats i samarbete med försvarsmakten i Finland och bär även tunga laster stadigt och utan problem. Däckstommens konstruktion med flera gummilager garanterar stabila köregenskaper både i skogen och på grova asfaltvägar.
 
Jämfört med sin storebror har nya Nokian MPT Agile (365/80 R 20) fler spår i slitbanan och mönsterklackarna står i större pilformad vinkel. Resultatet är ännu bättre grepp även på vintern då väglaget kan variera snabbt från blöt slask till isiga vägar. Slitbanan har en naturgummibaserad gummiblandning för nordiska förhållanden vilket ger däcket ett bra grepp på vintern.
 
Tack vare sin breda markkontakt ger Nokian MPT Agile goda köregenskaper även på hårda underlag. Jämfört med sina konkurrenter har däcket lågt däckljud även i höga farter. Körresponsen är säker och okomplicerad. Det mångsidiga specialdäcket har en bra dragförmåga och slitstyrka som speciellt kommer fram i mycket svåra förhållanden som i mjuk eller stenig terräng. Det pilformade mönstret har goda rensningsegenskaper vilket ger bättre grepp.
 
Nokian MPT Agile har en slitagevarnare som visar hur många millimeter (15, 10, 5 millimeter) av mönstret finns kvar. Siffrorna försvinner ett i taget när däcket slits. På däcket finns även markerade platser för dubbar.
 
Nya Nokian Agile MPT 365/80 R 20 har en bärighet på 3550 kg / 90 km/h / 625 kPa.
 
Viktigaste egenskaper:
 

  • Stabil och slitstark både i terräng och på vanliga vägar
  • Exakt körrespons, lågt däckljud
  • Bra grepp även på vintern

Bilder: www.nokiantyres.com/mptagile

För ytterligare information kontakta:

Jukka Hautala, marknadschef, Nokian Heavy Tyres
tel. +358 10 401 7570

Martti Päivinen, produktutvecklingschef, Nokian Heavy Tyres
tel. +358 10 401 7544

Jan Boberg, försäljningschef, Nokian Däck AB,
tel. 08-4747 440