Optimal nyhet: Nokian BAS Stacker för flytande och exakta terminalarbeten

21.6.2012 4:42 i kategori Företagsnyheter

Nokian BAS Stacker 18.00R25 är den senaste lösningen som minskar problemet med däckslitage i containerhantering i hamnar.

Alla däck för containermaskiner möter samma utmaningar: för hög värmeutveckling på grund av rullmotståndet, parhjulens ojämna slitage och svajningar vid lyft. Det nya däcket har ett mönster och konstruktion vars syfte är att optimera arbetet.

− Stacker är vårt första radialdäck för containermaskiner. Om maskinen måste köra lite längre sträckor i terminalen så är radialdäcket ett bra val eftersom det har ett lågt rullmotstånd och en låg värmeutveckling, berättar försäljningschef Marko Muhonen.

Man tror allmänt att ett radialdäck skulle minska stabiliteten i arbetet, vilket är viktigt för att arbetet ska ske exakt och flytande. Nokians svar är Beyond All-Steel Radial -konstruktion som ger däcket den önskade stabiliteten under lyft. BAS minskar svajningar effektivt eftersom däckets konstruktion dämpar stötar.

Lägger man till BAS Stackers mönsterkonstruktion så erbjuder slutresultatet även ekonomisk effektivitet. I tuff användning slits parhjulen mer på kanterna än på mitten och då börjar det eviga arbetet att skifta däck på maskinen.

− Om ett däck slits ojämnt så blir stabiliteten sämre och däck byts mitt i deras beräknade livslängd. Nya BAS Stacker har ett mönster som minimerar det ojämna slitaget, säger Muhonen.