Tekniken Beyond All-Steel Radial ger stålfast effektivitet i gruvor

21.6.2012 4:33 i kategori Företagsnyheter

Tekniken Beyond All-Steel Radial är vinnare även i gruvor. Förhållandena i de ojämna gruvgångarna med vassa stenar är mycket krävande för däck och därför är BAS ett optimalt val för gruvmaskiner.

Det nya specialdäcket i dimensionen 18.00R25 är avsett för LHD-gruvlastare. Däcket testas under hösten i Estland, Schweiz och Turkiet. Med hjälp av däck med tekniken Beyond All-Steel Radial bryts kol och guld i gruvorna samt byggs tunnlar.

Tester i gruvor slår fast att den nya tekniken förenar de bästa egenskaperna från diagonaldäck och radialdäck på ett unikt sätt. Däcket är mycket stabilt och tack vare den starkare konstruktionen håller det längre och har lågt rullmotstånd. Summan på alla dessa egenskaper är ett utmärkt timresultat och lägre bränsleförbrukning samt koldioxidutsläpp.

Ingen överskottsvärme

Den lägre värmeutvecklingen innebär att däcket slits mindre i krävande förhållanden.

Den låga värmeutvecklingen på Beyond All-Steel Radial däck är en viktig egenskap i gruvor eftersom det är en stor utmaning att ta bort värme som brytningen skapar.

Nya Nokian BAS Mine L-5S passar utmärkt för långa transportsträckor. Däcket har exakta och bekväma köregenskaper även i högre hastigheter.

Tekniken Beyond All-Steel Radial används aktivt i många områden: container- och materialhantering, gruvverksamhet och tunnelbyggen samt i schaktningsarbeten.