Teknisk handbok på nätet

4.7.2011 4:02 i kategori Företagsnyheter

Nokian Heavy Tyres har publicerat tekniska handböcker sedan 1980-talet. Problemet med tryckta handböcker är att uppgifterna föråldras snabbt.

Sedan början av året finns en teknisk handbok på nätet. Fördelen med den är att det är enkelt att uppdatera uppgifter när nya produkter lanseras och när det kommer nya tekniska uppgifter.
 
På den tekniska handboken kan kunden hitta detaljerade uppgifter om däcken, tillhörande produkter och information om specialkraven för varje produktkategori. Boken är uppdelad efter skogsbruk, lantbruk, materialhantering, gruvnäring, schaktning, vägunderhåll och däck för flera användningsområden. Det finns även information om särskilda tillämpningar.
 
Handboken innehåller detaljerad teknisk information om varje däckmodell. Även information om lufttryck för olika laster, hastigheter och underlag finns med i handboken.
 
− Vi är aktiva runt om i världen och därför är en handbok på nätet mycket praktisk. Uppgifter kan uppdateras mycket snabbt och informationen är tillgänglig för alla samtidigt. Den tekniska handboken på nätet är en viktig tjänst för våra kunder, men en bra källa för information även för våra egna anställda, säger Mikko Pukkila, chef för teknisk kundservice på Nokian Heavy Tyres.
 
− Vår tekniska handbok blir aldrig färdig utan den utvecklas ständigt. Vi tar gärna emot tips om vad som bör vara med i handboken.