FacebookInstagramLinkedInPinicon-playscroll-downsearchTwitterWhatsappYouTube
Menu
Menu

#NYA

Nokian Hakka Green 3

Miljövänligt premium sommardäck för personbilar

Oavsett några pothål och vattenpölar på vägen är livet en vacker resa. Vi vill ge trygghet och sinnesro för de mer utmanande vägarna och de regniga dagarna vi ibland stöter på.

Vårt nya miljövänliga sommardäck är vårt nästa steg på denna resa, vilket ger förstklassig säkerhet, kvalitet och balans i ditt dagliga liv.

Naturligt säker

Nya Nokian Hakka Green 3 kombinerar skickligt säkerhet i vått väder med lågt rullmotstånd. Nokian Hakka Green 3 är utvecklad för varierande nordiska väder och känns säker och balanserad under regniga dagar, sparar bränsle och erbjuder många trevliga körkilometer. Riktat till mindre och medelstora familjebilar, erbjuder detta nya premium sommardäck en mängd olika dimensioner för hybrider och elfordon.

  • GRÖNARE KÖRNING – LÄGRE BRÄNSLEFÖRBRUKNING SPARAR PENGAR OCH MILJÖ, VILKET ERBJUDER ETT EFTERFRÅGAT UTBUD FÖR HYBRID- OCH ELBILS-ÄGARE
  • KONTROLLERAD SÄKERHET – UTMÄRKT VÅTGREPP OCH EFFEKTIVT SKYDD MOT VATTENPLANING VID PLÖTSLIGT REGN
  • PÅLITLIGA RESOR – NY MILJÖVÄNLIG GUMMIBLANDNING GARANTERAR UTMÄRKT SLITSTYRKA

UPPLEV NOKIAN NOKIAN HAKKA GREEN 3

Augmented reality (AR) gör att du kan uppleva Nokian Hakka Green 3 på ett nytt sätt. Allt du behöver är din mobiltelefon. Ladda ner Arilyn-appen från telefonens appbutik. Öppna sedan Arilyn-appen. Skanna AR-utlösaren, (bilden som bifogats med texten) och en 3D-bild av däcket kommer att visas på din skärm.
 
Njut av magin!

PÅLITLIG FRÅN KYLIG VÅR TILL DIMMIG HÖST

Sommardäck måste fungera säkert och pålitligt från vårmorgon till höst. I soligt och vackert väder är det lätt att glömma hala eller regnvåta vägar som dina däck också behöver behärska. Nokian Hakka Green 3 gör din resa säker, bekväm och miljövänlig från det kyliga vårregnet och sommardagarnas soliga värme, hela vägen fram till de dimmiga höstmorgnarna

UTMÄRKT GREPP - BÄTTRE STYRNING

Nokian Hakka Green 3 stannar snabbt och förhindrar vattenplaning med stor säkerhet. Körkänslan är stabil, exakt och bekväm både på slät, torr asfalt som på en spårad, våt väg. De utmärkta säkerhetsfunktionerna, förbättrad slitstyrka och grön bilkörning hos Nokian Hakka Green 3 är baserade på det nya Green Sense-konceptet. Konceptet kombinerar Nokian Tyres decennier av erfarenhet av produktutveckling och testning med sökandet efter helt nya slitbanemodeller och materiallösningar.

MILJÖVÄNLIGT OCH LÄTT ATT KÖRA

Nya, hållbara materiallösningar kompletterar däckets gröna natur. Nokian Hakka Green Hybrid gummiblandning i kombination med ett anpassat slitbanemönster garanterar utmärkt slitstyrka från vårens första dagar till kylig höst. Det biobaserade hartset som läggs till den miljövänliga gummiblandningen underlättar körningen och garanterar utmärkt våtgrepp på däcket. Klassen för våtgrepp enligt EU: s däckmärkning är A, bästa möjliga betyg, för de flesta dimensioner. Det breda sortimentet innehåller flera dimensioner med EU-däckmärkning i klass A för både våtgrepp och rullmotstånd.

EN SÄSONG TILL

Slitstyrkan hos nya Hakka Green 3 är upp till 35% högre än sin föregångare. Detta är ett stort steg framåt i slitstyrka som kan motsvara en extra sommarsäsong eller ytterligare cirka 10 000 kilometer, beroende på körstil. Förbättringen sparar också på miljön genom att däcken inte behöver bytas lika ofta.

GREEN SENSE CONCEPT

Säkerhet under alla förhållanden, förstklassig slitstyrka och grönare körning. Det unika Hakka Green Sense-konceptet består av Triple Zone-slitbaneinnovationer och Hakka Green Hybrid-gummiblandningen, speciellt utvecklad för det krävande nordiska sommarvädret

TRIPPELZON FÖR SÄKERHET

Den asymmetriska och eleganta trestegsmodellen är typisk för Nokian Hakka Green 3 och består av funktionella zoner som var och en har en specifik roll. De stora, tungt bundna slitbaneblocken stabiliserar körningen och gör att däcket styr exakt. Active Hydro Zone i däckets mittområde ger utmärkt grepp och kontroll både på torra och våta vägar. De exakt inriktade sajpningarna bildar ett tätt nätverk som lagrar vatten och effektivt avlägsnar det från däcket och vägytan och leder det in i de breda huvudspåren genom ribbornas mittspår. Mönstrets kontur säkerställer att det högpresterande däcket har utmärkt motstånd mot vattenplaning och vått väggrepp, även när det är slitet.

FÖR VÄGAR SOM KRÄVER FLEXIBILITET

Hakka Green Hybrid gummiblandning med nya biobaserade material är mycket hållbart. Det garanterar lågt rullmotstånd och kontrollerar de krävande och varierande förhållandena under den norra sommaren. Den funktionella kiseldioxidblandningen anpassar sig till temperaturförändringar och ger ett utmärkt våtgrepp på våren och hösten. Det 100% biobaserade hartset i kombination med polymererna i den miljövänliga gummiblandningen förbättrar rullmotståndet genom att skapa ett mycket flexibelt däck som tål grova vägar utmärkt. Slitstyrkan hos nya Hakka Green 3 är upp till 35 % bättre än sin föregångare. Detta är en betydande förbättring av hållbarheten och kan motsvara en extra säsong eller cirka 10 000 extra kilometer, beroende på körstil.

FÖRHINDRAR VATTENPLANING EFFEKTIVT

När flytande vätska, som vatten, möter en böjd yta, kommer den att försöka följa den ytan. Detta fenomen, även känt som Coandă-effekten, betyder att vatten kan riktas för att följa ytans kurva snarare än att flyta i en rak linje. När ett däck stöter på mer vatten än det kan spridas, inträffar vattenplaning. Nokian Tyres Coanda Technology påskyndar avlägsnandet av vatten genom att styra och flytta vattenflödet från däcket, vilket effektivt förhindrar farlig vattenplaning.

KÖRSÄKERHETSINDIKATORN (DSI)

Nokian Hakka Green 3 har en körsäkerhetsindikator (DSI), som hjälper föraren att veta när de ska byta däck. Indikatorn visar återstående mönsterdjup i millimeter. Siffrorna bleknar ut, en i taget, när däcket slits ut. Vattenplaningsindikatorn varnar för en ökad risk för vattenplaning. Vattendroppssymbolen försvinner när mindre än 4 mm mönsterdjup kvarstår.

FÖR PRESSEN

Välkommen till vår materialbank! Här hittar du pressmeddelanden, foton och videor av vår nya produkt. Allt material är fritt tillgängligt så länge källan nämns.

HUR ÄR DINA VINTERDÄCK?

Ett premiumdäck sparar bränsle, är tillverkat på ett miljövänligt sätt, minskar vägslitage och buller - och ser snyggt ut. Många innovationer och mer än hundra patent på vinterdäck har gjort Nokian Tyres vinterdäck legendariska

FÖR MILJÖN

Ansvar är en viktig del av vår verksamhet. Både säkerhet och miljövänlighet beaktas under hela däcks livscykel. Liksom våra andra produkter har Hakka Green 3 utvecklats med ansvar i åtanke.