Nokian TYRES Hakkapeliitta 10 SUV

Sinnesro i nordiskt vinterklimat

Se på videon

Hitta de däck som passar dig bäst

Företag inom Nokian Tyres Group behandlar dina personuppgifter för att utveckla våra produkter och tjänster och för att ge dig mer intressant innehåll. Läs mer om behandlingen av din personuppgifter i vår sekretesspolicy.

Företag inom Nokian Tyres Group behandlar dina personuppgifter för att utveckla våra produkter och tjänster och för att ge dig mer intressant innehåll. Läs mer om behandlingen av din personuppgifter i vår sekretesspolicy.

Hur kontrollerar du din däckdimension

Däckdimensionen som passar till din bil anges i form av både nummer och bokstäver, exempelvis 205/55 R 16 94 V XL. Du kan kolla den rätta dimensionen på däcksidan på dina nuvarande däck eller på din bils instruktionsbok.

  1. Bredd exempelvis 205
  2. Höjd exempelvis 55
  3. Fälgstorlek exempelvis 16

Sinnesro i nordiskt vinterklimat

Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 SUV vinterdubbdäck är tillverkat för att ge ultimat säkerhet i de situationer där det behövs mest. Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 SUV ger nästa generations säkerhet, en innovativ kombination av överlägset vintergrepp, körkomfort och hållbarhet. Nokian Tyres Double Stud teknologi erbjuder maximal säkerhet på is och snö, dubbarna i slitbanans mittparti förbättrar greppet vid acceleration och inbromsning medan dubbarna på skulderpartierna maximerar greppet i kurvor och vid filbyten.

  • HÖGSTA MÖJLIGA SÄKERHET – UTMÄRKT GREPP PÅ IS OCH SNÖ
  • MAXIMAL STABILITET OCH KOMFORTABLA KÖREGENSKAPER
  • FLER MIL OCH LÅG BRÄNSLEFÖRBRUKNING
  • ARAMIDFÖRSTÄRKTA DÄCKSIDOR – ROBUSTA OCH SLITSTARKA
Officiellt godkänd för vinteranvändning
Officiellt godkänd för vinteranvändning
Officiellt godkänd för nordiska krävande vinterförhållanden
Officiellt godkänd för nordiska krävande vinterförhållanden
Passar även för elbilar
Passar även för elbilar
elbilar testvinnare hakkaskydd
Hakkapeliitta 10 SUV

Recen­sioner

Betyg 4.8 baserat på 182 kundrecensioner


Mycket bra vinterdäck, perfekt framkomlighet i snö.

Trucker man. • 4 månader sedan

Har haft däcken i ca 1 månad och är mycket nöjd, har inget att klaga på.

jag rekommenderar denna produkt

Var detta omdöme till nytta?
0
0

Mycket bra

Jiohansson • 5 månader sedan

Jag är nöjd. Brukar vara livrädd på vägarna men inte mera!

jag rekommenderar denna produkt

Var detta omdöme till nytta?
0
0

Helnöjd

Fredde • 5 månader sedan

Tysta å trevlig att åka på. Bra på båda is snö och bar väg. Tycker det river lite mindre på is än tidigare tex hakka 7. Men dom va högljudda å sämmre på bar väg. Så utveckling går framåt 👍🏻

jag rekommenderar denna produkt

Var detta omdöme till nytta?
0
0

Bra vinterdäck

Jannenyb • 6 månader sedan

Köpte dessa för ett par veckor sedan och är mycket nöjd med egenskaperna på snö och is. Bra respons och stabilitet. Dock något bullriga.

jag rekommenderar denna produkt

Var detta omdöme till nytta?
0
0

Bästa vinterdäcket

KristianGBG • 6 månader sedan

Jag har kört med friktionsdäck tidigare och kände det var dags att prova på dubbdäck så jag köpte dessa för ca 2 månader sedan och nu när vi haft riktig vinterhalka så har de verkligen visat hur bra de är, riktigt bra grepp på is och snö samt så är de väldigt lågt ljud vid körning på asfalt, jag hade förväntat mig högre ljud då jag är van vid friktionsdäck. Så jag är helnöjd med dem.

jag rekommenderar denna produkt

Var detta omdöme till nytta?
0
0

Trygghet!

Jenny S • 7 månader sedan

Jag köpte nya dubbdäck från Nokian Hakkapelitta nyligen och känner en enorm skillnad i trygghet mot de däck jag hade innan. Bättre bromssträckor, inga sladdar och bättre väghållning.

jag rekommenderar denna produkt

Var detta omdöme till nytta?
0
0

Använt dom förut, men typ8

Nisse2024 • 7 månader sedan

Verkar ha ett bra grepp. Lite högt buller, men det ingår väl i greppet

jag rekommenderar denna produkt

Var detta omdöme till nytta?
0
0

Mycket bra däck kan kan rekommenderas 100 procent

Svempa • 7 månader sedan

Har kört en månad på däcken mycket tysta däck man hör inte dubben. Mycket nöjd

jag rekommenderar denna produkt

Var detta omdöme till nytta?
0
0

Har alltid kört på Hakka men testat några andra kända märken som inte funkat på dom bilar jag haft

Walle • 8 månader sedan

Köper alltid Hakka oavsett alla tester som görs, för jag får det man betalar för, alltid nöjd

jag rekommenderar denna produkt

Var detta omdöme till nytta?
0
0

Bästa däck jag haft/har

Pe Ge • 15 månader sedan

Jag har bara kört på Nokian däck på mina tre senaste bilar, alla av märket Volvo. Först en V70 och sedan en XC70 AWD och nu en V90 AWD alla med diesel motorer. Ur Nokians har jag fått ut mest mil i jämförelse med andra fabrikat som jag haft tidigare, komfort och vägljud ligger också i topp. Längre fram i sommar kommer jag behöva nya däck och jag vet vilka jag kommer att välja då, dom är inte billigast men i första hand vill jag ha kvalitet.

jag rekommenderar denna produkt

Var detta omdöme till nytta?
0
0

Inga fler recensioner
Inga recensioner
Söker fler recensioner
Error loading reviews.

Däckdimensioner

215/65 R 16 102T XL

maximal belastning 850 kg, Maxhastighet 190 km/h

215/70 R 16 100T

maximal belastning 800 kg, Maxhastighet 190 km/h

245/70 R 16 111T XL

maximal belastning 1090 kg, Maxhastighet 190 km/h

265/70 R 16 112T

maximal belastning 1120 kg, Maxhastighet 190 km/h

Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 SUV - Oberoende jämförelsetester

2 plats

Moottori 10-11/2023
Finland

Dubbdäcket Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 SUV är det näst bästa i däcktestet. Däckets vinteregenskaper är på en hög nivå och det sticker ut under krävande vinterkörförhållanden. Bromsning på is fick bästa poäng i testet.

Delad 1a plats

Tuulilasi 11/2022
Finland

Nokian Hakkapeliitta 10 SUV får toppbetyg på snö och is. Högsta betyg även i kurvgrepp i alla körförhållanden. Däcket är kul att köra med och ger bästa möjliga vintergrepp.

Delad 1a plats

Motor 9/022
Norge

Som vanligt är Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 SUV bland de bästa testade däcken på is och snö. Däcket är testets bästa när det gäller kurvgrepp. På torr asfalt klarar däcket älgtestet galant med sin snabba styrrespons. Hakkapeliitta 10 SUV är det bästa däcket om du vill ha bästa möjliga vintergrepp och kurvegenskaper i toppklass.

Delad 1a plats

Vi Bilägare 12/2022
Sverige

Toppbetyg på is och snö, med testets allra bästa kurvgrepp. Reaktionssnabbt med hög körglädje på vintervägarna. På asfalt klarar däcket undanmanöverprovet galant. Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 SUV är valet för den som söker bästa möjliga vintergrepp och uppskattar kurvvilligheten med alerta reaktioner på förarens input.

VI REKOMMENDERAR ÄVEN DESSA DÄCK FÖR ELBILAR OCH HYBRIDER

Rätt val av däck kan förbättra bilens säkerhet och körkomfort och öka dess potential ännu mer. Vårt omfattande produktsortiment på över 400 däck erbjuder unikt grepp och skandinavisk sinnesro. Vi har högkvalitativa vinter- och sommardäck speciellt utvecklade och testade för användning på elbilar.

MODERN DUBBTEKNIK GER ÖVERLÄGSET VINTERGREPP

De största utmaningarna på vinterväglag är bra bromsprestanda, grepp vid filbyten och i kurvor på hårdpackad snö. Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 SUVs dubbstift har alltid ett optimalt läge mot vägen vilket ökar greppgränsen och ger bilföraren mer tid att reagera innan greppet försvinner och föraren förlorar kontrollen över bilen. De nya stjärnformade dubbarna har roterats i 180 grader på båda skulderpartierna. Den här nya layouten förbättrar däckets sidogrepp och köregenskaperna speciellt på is.

MER SLITSTYRKA OCH BALANSERAT GREPP

Vinterväglag innebär många utmaningar för bilförare, allt från snö- och istäckta vägar till vägar med dålig beläggning och potthål. Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 SUV erbjuder mer slitstyrka och stabilitet för att möta behoven hos tunga och höga SUV-bilar. Den aggressiva slitbanan och den multifunktionella sajpningen är en perfekt kombination av bästa möjliga grepp, stabilitet och utmärkta köregenskaper på alla väglag. Den förbättrade slitstyrkan och säkerheten tack vare Aramid Sidewall teknologin ökar tryggheten och man kan slippa farliga och dyra däckskador.

HÅLLBAR SÄKERHET

Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 SUV har lågt rullmotstånd och utmärkt vintergrepp för kalla vinterdagar, men den är utformad för att bibehålla sitt grepp även vid mildare vinterväder. Tack vare den gummiblandningen är rullmotståndet mycket lågt vilket förlänger bilens räckvidd. Däcksidorna har tunna spår och är aerodynamiska för att ytterligare öka räckvidden. Skräddarsydd mix av gröna råvaror och lågt rullmotstånd gör Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 SUV till ett mer ansvarsfullt alternativ för bilister.

JÄMN OCH KOMFORTABEL KÖRNING

Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 SUV erbjuder en smidig, bekväm och stabil ljudnivå. Den optimerade dubbplaceringen är utformad för att öka körkomforten genom att minska störande ljudvågor till ett minimum. När en dubb slår mot vägen så skapar det ljudvågor som förs vidare genom gummiblandningen till däckets stålbälteskonstruktion och vidare till däcksidorna. Därifrån söker sig ljudvågorna till fälgarna och bilens kaross och till sist i kupén. Fördelen med den optimala dubbplaceringen är att man kan eliminera de mest frekventa ljudtopparna som öronen upplever som störande.

Double Stud teknologi

Maximal säkerhet på is och snö

Dubbarna i slitbanans mittparti förbättrar greppet vid acceleration och inbromsning medan dubbarna på skulderpartierna maximerar greppet i kurvor och vid filbyte. De nya stjärnformade dubbarna har vänts i 180 grader på båda skulderpartierna. Den här nya layouten förbättrar däckets sidogrepp och köregenskaperna speciellt på is. Den optimerade dubbplaceringen förbättrar även ljudnivån och körkomforten.

Eco Stud 10 koncept

Bättre isgrepp, mindre vägslitage

Eco Stud 10 koncept, innebär att det nedersta gummilagret och det mjuka gummit under dubbarna med en luftdämpande teknik kombinerar varandra. Luftutrymmet i mitten av den nedresta delen av bottenflänsen dämpar dubbanslaget mot vägen och minskar vägslitaget. Livslängden på Nokian Hakkapeliitta 10 SUV har ökats genom att dubben har fästs bättre i däcket tack vare mer gummi under slitbanan.

Aramid Sidewall teknologi

Bättre slitstyrka och skydd

Aramid Sidewall teknologi erbjuder slitstyrka och skydd i överraskande situationer. Aramidförstärkta däcksidor ökar slitstyrkan och skyddar däcket i utmanande körförhållanden. De extremt starka syntetiska aramidfibren i gummiblandningen skyddar däcksidorna mot stick- och skärskador som annars kan skada ett däck.

Gummiblandning

Överlägsen prestanda under alla förhållanden

Utmärkt vintergrepp och lågt rullmotstånd. Genom att använda ny gummiblandning och högpresterande råmaterial erbjuder nästa generations vintergummiblandning på Nokian Hakkapeliitta 10 SUV även utmärkt vintergrepp och stabil prestanda i mildare väderförhållanden. Nya innovativa råmaterial, som till exempel tallharts och rapsolja, utgör upp till 30 procent av alla material i gummiblandningen. Över 50 procent av alla oljor i gummiblandningen är biobaserade. Lågt rullmotstånd sparar bränsle och minskar bilens skadliga utsläpp.

Körsäkerhetsindikatorn

Patenterad säkerhet

Den patenterade körsäkerhetsindikatorn (Winter Safety Indicator, WSI) i slitbanan visar tydligt däckets mönsterdjup i millimeter. På slitbanan finns också en symbol av en snöflinga som försvinner när mönsterdjupet är under fyra millimeter. Då är det dags att köpa nya däck för att garantera säkra vinteregenskaper. På däcksidan finns en inforuta där man kan markera rätt lufttryck och däckets placering, vilket ökar säkerheten ytterligare.

HAKKASKYDD IFALL DÄCKET GÅR SÖNDER

Vår kundförmån ger dig tur i oturen!

Ett överraskande hinder på vägen kan skada däcket. Hakkaskydd ersätter ett däck som går sönder och som inte kan repareras, helt utan kostnad!

UPPLEV NOKIAN HAKKAPELIITTA 10 SUV I 3D

Augmented reality (AR) gör att du kan uppleva Nokian Hakkapeliitta 10 SUV på ett nytt sätt. Allt du behöver är din mobiltelefon. Ladda ner Arilyn-appen från telefonens appbutik. Öppna sedan Arilyn-appen. Skanna AR-utlösaren, (bilden som bifogats med texten) och en 3D-bild av däcket kommer att visas på din skärm.

Njut av magin!

FÖR PRESSEN

FÖR PRESSEN

Välkommen till vår materialbank! Här hittar du pressmeddelanden, foton och videor av vår nya produkt. Allt material är fritt tillgängligt så länge källan nämns.

HUR ÄR DINA SOMMARDÄCK?

HUR ÄR DINA SOMMARDÄCK?

Ett premiumdäck sparar bränsle, är tillverkat på ett miljövänligt sätt, minskar vägslitage och buller - och ser snyggt ut. Nokian Tyres sommarutbud ger dessutom mer säkra köregenskaper under krävande körförhållanden på sommaren.

FÖR MILJÖN

FÖR MILJÖN

Hållbarhet är en viktig del av vår verksamhet. Både säkerhet och hållbarhet beaktas under hela däckets livscykel. Liksom alla våra produkter har Nokian Hakkapeliitta 10 SUV utvecklats ansvarsfullt.