Nokian TYRES Hakkapeliitta 10 SUV

Sinnesro i nordiskt vinterklimat

Se på videon

Hitta de däck som passar dig bäst

Sinnesro i nordiskt vinterklimat

Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 SUV vinterdubbdäck är tillverkat för att ge ultimat säkerhet i de situationer där det behövs mest. Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 SUV ger nästa generations säkerhet, en innovativ kombination av överlägset vintergrepp, körkomfort och hållbarhet. Nokian Tyres Double Stud teknologi erbjuder maximal säkerhet på is och snö, dubbarna i slitbanans mittparti förbättrar greppet vid acceleration och inbromsning medan dubbarna på skulderpartierna maximerar greppet i kurvor och vid filbyten.

  • HÖGSTA MÖJLIGA SÄKERHET – UTMÄRKT GREPP PÅ IS OCH SNÖ
  • MAXIMAL STABILITET OCH KOMFORTABLA KÖREGENSKAPER
  • FLER MIL OCH LÅG BRÄNSLEFÖRBRUKNING
  • ARAMIDFÖRSTÄRKTA DÄCKSIDOR – ROBUSTA OCH SLITSTARKA
Officiellt godkänd för vinteranvändning
Officiellt godkänd för vinteranvändning
Officiellt godkänd för nordiska krävande vinterförhållanden
Officiellt godkänd för nordiska krävande vinterförhållanden
Passar även för elbilar
Passar även för elbilar
elbilar testvinnare hakkaskydd
Hakkapeliitta 10 SUV

Recen­sioner

Betyg 4.8 baserat på 129 kundrecensioner


Mycket bra däck kan kan rekommenderas 100 procent

Svempa • 2 dagar sedan

Har kört en månad på däcken mycket tysta däck man hör inte dubben. Mycket nöjd

jag rekommenderar denna produkt

Var detta omdöme till nytta?
0
0

Har alltid kört på Hakka men testat några andra kända märken som inte funkat på dom bilar jag haft

Walle • 17 dagar sedan

Köper alltid Hakka oavsett alla tester som görs, för jag får det man betalar för, alltid nöjd

jag rekommenderar denna produkt

Var detta omdöme till nytta?
0
0

Bästa däck jag haft/har

Pe Ge • 8 månader sedan

Jag har bara kört på Nokian däck på mina tre senaste bilar, alla av märket Volvo. Först en V70 och sedan en XC70 AWD och nu en V90 AWD alla med diesel motorer. Ur Nokians har jag fått ut mest mil i jämförelse med andra fabrikat som jag haft tidigare, komfort och vägljud ligger också i topp. Längre fram i sommar kommer jag behöva nya däck och jag vet vilka jag kommer att välja då, dom är inte billigast men i första hand vill jag ha kvalitet.

jag rekommenderar denna produkt

Var detta omdöme till nytta?
0
0

Bättre vinterdäck finns inte!

Sveno • 9 månader sedan

Vi har Nokian Hakkapeliitta 10 EV på elbilen och nu Nokian Hakkapeliitta 10 SUV på vår andra bil. När det är som värst vinterväder med underkylt regn så känner jag mig helt trygg med dessa däck, har testat andra producenter tidigare som inte kommer i närheten av det samma greppet på isig vägbana. Tycker också att de är överraskande tysta för att vara dubbdäck.

jag rekommenderar denna produkt

Var detta omdöme till nytta?
2
0

Mitt bästa vinterdäck.

Björne • 19 månader sedan

Köpte uppsättningen hos Gummicentralen i Norrtälje, som jag gärna vill rekommendera för deras goda service och trevliga bemötande. Däck känns fantastiskt stabila.

Var detta omdöme till nytta?
0
0

Jättebra däck!

Caroline L • 20 månader sedan

Bytte upp mig från mina suv 8 där ena däcket sprack, dock efter 3 vintrar. Suv 10 är mycket bra däck, går rakt och mjukt på vägen. Inga problem upp för isig brant backe i sälen där andra bilar hade problem. Man känner sig trygg med dessa

Var detta omdöme till nytta?
0
0

Ett av de bästa vinterdäck jag haft.

Curre52 • 22 månader sedan

Köptes i nov 2021, har nu kört 3 månader på dom och är mkt nöjd.

Var detta omdöme till nytta?
2
0

Nokian Hakka de bästa vinterdäcken!

RDS • 22 månader sedan

Jag har kört på Nokian Hakkapelitta i flera år nu, på olika bilar och de är överlägset bäst. Har även provat andra vinterdäck, men det är inte i närheten. Köpte en ny BMW X4 för ett par år sedan med testvinnande Continental dubbdäck och de var rent livsfarliga, så efter en vinter med flera näradödenupplevelser la vi pengar på en uppsättning nya Nokian Hakka och har kört säkert i flera år på dem. Så nu när det var dags för en ny andra bil så var valet givet, det blev de senaste Nokkian Hakka 10 SUV till den också och de är suveräna. Är det något jag inte tummar på så är det säkerheten för min familj, en bra bil med de bästa däcken gör att vi känner oss trygga. Kan starkt rekomendera dem. Tycker även ljudnivån är bra.

Var detta omdöme till nytta?
2
0

Nokian är bäst 👍🏻

Sofia • 23 månader sedan

Jag har provat många olika däck fabrikat genom åren, jag återkommer alltid till Nokian då dom passar mitt körsätt bäst. Då känner jag mig säker att köra i alla väglag, känsla av kontroll, inte oro. + att det blir så mycket roligare att köra när däck och bil harmonierar 😉

Var detta omdöme till nytta?
2
0

tystare vinterdäck har jag aldrig haft.

Mohammad92 • 23 månader sedan

jag köpte för nån månad sen men leverans tog lång tid en månad , men annars är jag nöjd med däcken

Var detta omdöme till nytta?
0
0

Inga fler recensioner
Inga recensioner
Söker fler recensioner
Error loading reviews.

Däckdimensioner

215/65 R 16 102T XL

maximal belastning 850 kg, Maxhastighet 190 km/h

215/70 R 16 100T

maximal belastning 800 kg, Maxhastighet 190 km/h

245/70 R 16 111T XL

maximal belastning 1090 kg, Maxhastighet 190 km/h

265/70 R 16 112T

maximal belastning 1120 kg, Maxhastighet 190 km/h

Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 SUV - Oberoende jämförelsetester

Delad 1a plats

Tuulilasi 11/2022
Finland

Nokian Hakkapeliitta 10 SUV får toppbetyg på snö och is. Högsta betyg även i kurvgrepp i alla körförhållanden. Däcket är kul att köra med och ger bästa möjliga vintergrepp.

Delad 1a plats

Motor 9/022
Norge

Som vanligt är Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 SUV bland de bästa testade däcken på is och snö. Däcket är testets bästa när det gäller kurvgrepp. På torr asfalt klarar däcket älgtestet galant med sin snabba styrrespons. Hakkapeliitta 10 SUV är det bästa däcket om du vill ha bästa möjliga vintergrepp och kurvegenskaper i toppklass.

Delad 1a plats

Vi Bilägare 12/2022
Sverige

Toppbetyg på is och snö, med testets allra bästa kurvgrepp. Reaktionssnabbt med hög körglädje på vintervägarna. På asfalt klarar däcket undanmanöverprovet galant. Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 SUV är valet för den som söker bästa möjliga vintergrepp och uppskattar kurvvilligheten med alerta reaktioner på förarens input.

VI REKOMMENDERAR ÄVEN DESSA DÄCK FÖR ELBILAR OCH HYBRIDER

Rätt val av däck kan förbättra bilens säkerhet och körkomfort och öka dess potential ännu mer. Vårt omfattande produktsortiment på över 400 däck erbjuder unikt grepp och skandinavisk sinnesro. Vi har högkvalitativa vinter- och sommardäck speciellt utvecklade och testade för användning på elbilar.

MODERN DUBBTEKNIK GER ÖVERLÄGSET VINTERGREPP

De största utmaningarna på vinterväglag är bra bromsprestanda, grepp vid filbyten och i kurvor på hårdpackad snö. Nokian Hakkapeliitta 10 SUVs dubbstift har alltid ett optimalt läge mot vägen vilket ökar greppgränsen och ger bilföraren mer tid att reagera innan greppet försvinner och föraren förlorar kontrollen över bilen. De nya stjärnformade dubbarna har roterats i 180 grader på båda skulderpartierna. Den här nya layouten förbättrar däckets sidogrepp och köregenskaperna speciellt på is.

MER SLITSTYRKA OCH BALANSERAT GREPP

Vinterväglag innebär många utmaningar för bilförare, allt från snö- och istäckta vägar till vägar med dålig beläggning och potthål. Nya Nokian Hakkapeliitta 10 SUV erbjuder mer slitstyrka och stabilitet för att möta behoven hos tunga och höga SUV-bilar. Den aggressiva slitbanan och den multifunktionella sajpningen är en perfekt kombination av bästa möjliga grepp, stabilitet och utmärkta köregenskaper på alla väglag. Den förbättrade slitstyrkan och säkerheten tack vare Aramid Sidewall teknologin ökar tryggheten och man kan slippa farliga och dyra däckskador.

HÅLLBAR SÄKERHET

Nokian Hakkapeliitta 10 SUV har lågt rullmotstånd och utmärkt vintergrepp för kalla vinterdagar, men den är utformad för att bibehålla sitt grepp även vid mildare vinterväder. Tack vare den nya gummiblandningen är rullmotståndet mycket lågt vilket förlänger bilens räckvidd. Däcksidorna har tunna spår och är aerodynamiska för att ytterligare öka räckvidden. Skräddarsydd mix av gröna råvaror och lågt rullmotstånd gör Nokian Hakkapeliitta 10 SUV till ett mer ansvarsfullt alternativ för bilister.

JÄMN OCH KOMFORTABEL KÖRNING

Nya Nokian Hakkapeliitta 10 SUV erbjuder en smidig, bekväm och stabil ljudnivå. Den optimerade dubbplaceringen är utformad för att öka körkomforten genom att minska störande ljudvågor till ett minimum. När en dubb slår mot vägen så skapar det ljudvågor som förs vidare genom gummiblandningen till däckets stålbälteskonstruktion och vidare till däcksidorna. Därifrån söker sig ljudvågorna till fälgarna och bilens kaross och till sist i kupén. Fördelen med den optimala dubbplaceringen är att man kan eliminera de mest frekventa ljudtopparna som öronen upplever som störande.

Double Stud teknologi

Maximal säkerhet på is och snö

Dubbarna i slitbanans mittparti förbättrar greppet vid acceleration och inbromsning medan dubbarna på skulderpartierna maximerar greppet i kurvor och vid filbyte. De nya stjärnformade dubbarna har vänts i 180 grader på båda skulderpartierna. Den här nya layouten förbättrar däckets sidogrepp och köregenskaperna speciellt på is. Den optimerade dubbplaceringen förbättrar även ljudnivån och körkomforten.

Eco Stud 10 koncept

Bättre isgrepp, mindre vägslitage

Eco Stud 10 koncept, innebär att det nedersta gummilagret och det mjuka gummit under dubbarna med en luftdämpande teknik kombinerar varandra. Luftutrymmet i mitten av den nedresta delen av bottenflänsen dämpar dubbanslaget mot vägen och minskar vägslitaget. Livslängden på Nokian Hakkapeliitta 10 SUV har ökats genom att dubben har fästs bättre i däcket tack vare mer gummi under slitbanan.

Aramid Sidewall teknologi

Bättre slitstyrka och skydd

Aramid Sidewall teknologi erbjuder slitstyrka och skydd i överraskande situationer. Aramidförstärkta däcksidor ökar slitstyrkan och skyddar däcket i utmanande körförhållanden. De extremt starka syntetiska aramidfibren i gummiblandningen skyddar däcksidorna mot stick- och skärskador som annars kan skada ett däck.

Gummiblandning

Överlägsen prestanda under alla förhållanden

Utmärkt vintergrepp och lågt rullmotstånd. Genom att använda ny gummiblandning och högpresterande råmaterial erbjuder nästa generations vintergummiblandning på Nokian Hakkapeliitta 10 SUV även utmärkt vintergrepp och stabil prestanda i mildare väderförhållanden. Nya innovativa råmaterial, som till exempel tallharts och rapsolja, utgör upp till 30 procent av alla material i gummiblandningen. Över 50 procent av alla oljor i gummiblandningen är biobaserade. Lågt rullmotstånd sparar bränsle och minskar bilens skadliga utsläpp.

Körsäkerhetsindikatorn

Patenterad säkerhet

Den patenterade körsäkerhetsindikatorn (Winter Safety Indicator, WSI) i slitbanan visar tydligt däckets mönsterdjup i millimeter. På slitbanan finns också en symbol av en snöflinga som försvinner när mönsterdjupet är under fyra millimeter. Då är det dags att köpa nya däck för att garantera säkra vinteregenskaper. På däcksidan finns en inforuta där man kan markera rätt lufttryck och däckets placering, vilket ökar säkerheten ytterligare.

HAKKASKYDD IFALL DÄCKET GÅR SÖNDER

Vår kundförmån ger dig tur i oturen!

Ett överraskande hinder på vägen kan skada däcket. Hakkaskydd ersätter ett däck som går sönder och som inte kan repareras, helt utan kostnad!

UPPLEV NOKIAN HAKKAPELIITTA 10 SUV I 3D

Augmented reality (AR) gör att du kan uppleva Nokian Hakkapeliitta 10 SUV på ett nytt sätt. Allt du behöver är din mobiltelefon. Ladda ner Arilyn-appen från telefonens appbutik. Öppna sedan Arilyn-appen. Skanna AR-utlösaren, (bilden som bifogats med texten) och en 3D-bild av däcket kommer att visas på din skärm.

Njut av magin!

FÖR PRESSEN

FÖR PRESSEN

Välkommen till vår materialbank! Här hittar du pressmeddelanden, foton och videor av vår nya produkt. Allt material är fritt tillgängligt så länge källan nämns.

HUR ÄR DINA SOMMARDÄCK?

HUR ÄR DINA SOMMARDÄCK?

Ett premiumdäck sparar bränsle, är tillverkat på ett miljövänligt sätt, minskar vägslitage och buller - och ser snyggt ut. Nokian Tyres sommarutbud ger dessutom mer säkra köregenskaper under krävande körförhållanden på sommaren.

FÖR MILJÖN

FÖR MILJÖN

Hållbarhet är en viktig del av vår verksamhet. Både säkerhet och hållbarhet beaktas under hela däckets livscykel. Liksom alla våra produkter har Nokian Hakkapeliitta 10 SUV utvecklats ansvarsfullt.