Nokian HakkaPELIITTA C3

slitstarkt dubbdäck för skåp- och distributionsbilar

This product is out of production

Alla däck

Hitta de däck som passar dig bäst

Företag inom Nokian Tyres Group behandlar dina personuppgifter för att utveckla våra produkter och tjänster och för att ge dig mer intressant innehåll. Läs mer om behandlingen av din personuppgifter i vår sekretesspolicy.

Företag inom Nokian Tyres Group behandlar dina personuppgifter för att utveckla våra produkter och tjänster och för att ge dig mer intressant innehåll. Läs mer om behandlingen av din personuppgifter i vår sekretesspolicy.

Hur kontrollerar du din däckdimension

Däckdimensionen som passar till din bil anges i form av både nummer och bokstäver, exempelvis 205/55 R 16 94 V XL. Du kan kolla den rätta dimensionen på däcksidan på dina nuvarande däck eller på din bils instruktionsbok.

  1. Bredd exempelvis 205
  2. Höjd exempelvis 55
  3. Fälgstorlek exempelvis 16

Slitstarkt dubbdäck för skåp- och distributionsbilar

Dubbdäcket Nokian Tyres Hakkapeliitta C3 underlättar vardagen för professionella förare. Det slitstarka dubbdäcket klarar utmärkt tuffa vinterförhållanden och erbjuder professionella förare lika balanserade samt stabila köregenskaper som andra Hakkapeliitta vinterdäck. Ny typ av fyrkantiga ståldubbar ger utmärkt vintergrepp, oavsett om man kör på hala gator i stadstrafik eller på större asfaltvägar.

  • SLITSTARKA FYRKANTIGA DUBBAR GER BALANSERAT VINTERGREPP
  • I DÄCKETS STANDARDUTRUSTNING INGÅR FLER MIL, LÅGT RULLMOTSTÅND OCH GODA KÖREGENSKAPER
  • EXAKTA OCH STABILA KÖREGENSKAPER ÄVEN MED TUNG LAST
Officiellt godkänd för vinteranvändning
Officiellt godkänd för vinteranvändning
Passar även för elbilar
Passar även för elbilar
testvinnare elbilar
Hakkapeliitta C3

Recen­sioner

Betyg 4.5 baserat på 147 kundrecensioner


Helnöjd

PNI • 2 år sedan

Tysta. Stabila. Riktigt bra grepp på is och snö. Förra uppsättningen (gamla mönstret) höll ca 8000 mil. 5mm mönster kvar, och därmed förbrukat. Alla dubb satt kvar tills, 6mm mönster. VW crafter 50 (tung lastbil) servicebil som alltid går fullastad, mestadels på söndersaltade landsvägar.

Var detta omdöme till nytta?
1
0

Mycket bra grepp på is

AuroraBorealis • 5 år sedan

Använder Hakka C3 på vår Multivan. Arbetspendlat i övergångsperioden mellan höst och vinter här uppe i norra Sverige. Enormt grepp på isiga vägar. Sökte efter bästa vinterdäcket på marknaden och har antagligen hittat det.

Var detta omdöme till nytta?
2
0

Säkra däck

Budbilen • 5 år sedan

Vi har skippat reservhjulen i MB Sprintrarna för att spara vikt, vi har ju Hakkaskydd!

Var detta omdöme till nytta?
1
0

Inga fler recensioner
Inga recensioner
Söker fler recensioner
Error loading reviews.

Däckdimensioner

175/70 R 14 C 95/93R

maximal belastning 690 kg, Maxhastighet 170 km/h

195/70 R 15 C 104/102R

maximal belastning 900 kg, Maxhastighet 170 km/h

205/65 R 15 C 102/100R

maximal belastning 850 kg, Maxhastighet 170 km/h

205/70 R 15 C 106/104R

maximal belastning 950 kg, Maxhastighet 170 km/h

NOKIAN TYRES ARAMID SIDEWALL -TEKNIK

Slitstyrka och säkerhet i överraskande körsituationer

Slitstyrka och säkerhet i överraskande körsituationer. Gummiblandningen på däcksidorna, som ger mycket bra skydd mot slitage och skärskador, innehåller ytterst tåliga aramid-fibrer. Samma material används även i tillverkningen av flygplan och i militärbruk. Aramid-fibrer gör däcksidorna mer starka, vilket gör att däcksidorna tål stötar och tryck mot fälghornet bättre.

Ny slitbanegummiblandning

Utmärkt vintergrepp och bränsleeffektivitet

Gummiblandningen har utvecklats speciellt för tuff användning och den fungerar väl i varierande temperaturer, tål hårt slitage samt minskar rullmotståndet. Tack vare den stora andelen naturgummi behåller nya Nokian Hakkapeliitta C3 sina goda säkerhetsegenskaper även i sträng kyla. Rapsolja i gummiblandningen förbättrar is- och snögreppet samt ger däcket bra skydd mot rivskador.

Moderna fyrkantiga dubbar

Mer säkerhet

De hållbara fyrkantiga ståldubbarna ger goda greppegenskaper även när däcket blir äldre. Den optimerade placeringen av dubbarna med många kanter ger bättre grepp, speciellt på halt underlag. Tack vare den optimerade dubbplaceringen är ljudnivån behagligt låg, vilket ökar komforten speciellt vid långa transportsträckor.

Slitage- och vinterslitagevarnare

Komfort och säkerhet

Siffrorna mitt på däcket visar huvudspårens mönsterdjup i millimeter. Snöflingesymbolen är synlig tills mönsterdjupet är fyra millimeter. När den försvinner indikerar det att det är dags att köpa nya vinterdäck för att inte riskera de säkra köregenskaperna.Siffrorna mitt på däcket visar huvudspårens mönsterdjup i millimeter. Snöflingesymbolen är synlig tills mönsterdjupet är fyra millimeter. När den försvinner indikerar det att det är dags att köpa nya vinterdäck för att inte riskera de säkra köregenskaperna.

Skräddarsydd stålbältespaket

Mycket bra slitstyrka

Det skräddarsydda stålbältespaketet på den dubbla stomkonstruktionen är slitstarkt. Unikt för däcket är de integrerade förstärkningarna (pocket strips) som finns vid kanterna av de båda stålbältena. Lösningen garanterar att stålbältena håller vid tunga transporter och att de fäster sig ordentligt på konstruktionen. Stålbältena består av ny typ av elastiska ståltrådar som förstärker däckets konstruktion och möjliggör att däcket kan behålla sina toppegenskaper längre än tidigare. Samtidigt minskar rullmotståndet och bränsleförbrukningen.

Specialgummiblandning (Clinch-gummiblandning)

Optimerad slitstyrka, minskat däckljud

Gummiblandningen trycker sig elastisk mot fälgkanten och ger mer slitstyrka för fotområdet vid transporter av tunga laster. Uppfinningen även minskar däckljudet inne i kupén, eftersom den dämpar vibrationer från däckets stomme och förhindrar att vibrationerna leds vidare till fälgen och inne i kupén.

HAKKASKYDD IFALL DÄCKET GÅR SÖNDER

Vår kundförmån ger dig tur i oturen!

Ett överraskande hinder på vägen kan skada däcket. Hakkaskydd ersätter ett däck som går sönder och som inte kan repareras, helt utan kostnad!

95 % av recensenterna rekommenderar våra produkter

Medvetna kunder har stora krav på produkterna de köper. Självupplevda erfarenheter är viktiga för att avgöra om köpet var lyckat.

Skriv en recension om våra däck!

Skriv en egen recension Kolla ut produktrecensioner

Totalt antal produkt­recensioner
18809
4.5
Nokian Hakka Black 2