Nokian NORDMAN 8 suv

Balanserat vintergrepp

This product is out of production

Alla däck

Hitta de däck som passar dig bäst

Företag inom Nokian Tyres Group behandlar dina personuppgifter för att utveckla våra produkter och tjänster och för att ge dig mer intressant innehåll. Läs mer om behandlingen av din personuppgifter i vår sekretesspolicy.

Företag inom Nokian Tyres Group behandlar dina personuppgifter för att utveckla våra produkter och tjänster och för att ge dig mer intressant innehåll. Läs mer om behandlingen av din personuppgifter i vår sekretesspolicy.

Hur kontrollerar du din däckdimension

Däckdimensionen som passar till din bil anges i form av både nummer och bokstäver, exempelvis 205/55 R 16 94 V XL. Du kan kolla den rätta dimensionen på däcksidan på dina nuvarande däck eller på din bils instruktionsbok.

  1. Bredd exempelvis 205
  2. Höjd exempelvis 55
  3. Fälgstorlek exempelvis 16

Balanserat vintergrepp

Nokian Tyres Nordman 8 SUV är utvecklat för stora SUV-bilar. Det stannar och rullar tillförlitligt under alla vinterförhållanden, oavsett om du kör på is, snö eller slask. Det goda vintergreppet och den exakta kontakten med alla typer av ytor garanteras av Nokian Tyres Eco Stud 8-konceptet, som är skräddarsytt för tyngre SUV användning.

  • ROBUST GREPP, STABILA KÖREGENSKAPER
  • FIN KÖRKÄNSLA UTAN ÖVERRASKNINGAR
  • SLITSTYRKA ÄVEN PÅ BARMARK
Officiellt godkänd för vinteranvändning
Officiellt godkänd för vinteranvändning
Nordman 8 SUV

Recen­sioner

Betyg 4 baserat på 1 kundrecensioner

Däckdimensioner

215/65 R 16 102T XL

maximal belastning 850 kg, Maxhastighet 190 km/h

225/70 R 16 107T XL

maximal belastning 975 kg, Maxhastighet 190 km/h

245/75 R 16 111T

maximal belastning 1090 kg, Maxhastighet 190 km/h

225/65 R 17 106T XL

maximal belastning 950 kg, Maxhastighet 190 km/h

Eco Stud 8-koncept

Bättre vintergrepp, körkomfort och slitstyrka

Miljövänlig, mångfacetterad med breda ankardubbar, en flänsdesign som dämpar dubbslag mot vägen och Eco Stud-dynan som ytterligare effektiviserar dubbarnas funktion och dämpar vägkontakten.

Bromskraftförstärkare (Brake Booster)

Bättre bromsgrepp

Bromskraftförstärkarna på slitbanans bakre delar förbättrar bromsgreppet på snö. Det tandade mönstret på bromskraftförstärkarna ökar ytan och förbättrar greppet, särskilt på snöiga ytor.

Sneda 3D-stödlameller

Mer exakt styrkänsla

De sneda 3D-stödlamellerna på mitten av slitbanan förstärker däckets konstruktion vilket förbättrar styrresponsen och säkerheten samt gör att däcket reagerar snabbt och precist.

3D-låslamell

Mer exakt körkänsla

3D-låslamellerna finns på ytterskuldran och låser mönsterklackarna ihop vid vägkontakt vilket förbättrar köregenskaperna i kurvor och väjningar.

Styvhetszon (Stiffness zone)

Mer körstabilitet

Styvhetszonen som är utformad mellan slitbanans block på axelområdet gör att däckskuldran blir hårdare. Stiffness Zone förbättrar precision och ger ett lugn, särskilt på barmark.