Vinterdäck behöver mer luft

Det är viktigt att ta hänsyn till temperaturen när däcktrycket kontrolleras. När det gäller sommardäck så rekommenderar vi det däcktryck som biltillverkaren rekommenderar och på vinterdäck rekommenderar vi ett däcktryck som är 0,2 bar högre än på sommardäck. I en varm hall kan temperaturen vara upp till 30 grader högre än utomhus. Om däcktrycket kontrolleras inomhus, är trycket för lågt i utomhustemperaturer. Temperaturen påverkar lufttrycket i personbilsdäck med ca 10 kPa (0,1 bar) / 10 grader.

Exempel: temperaturen i hallen är +20 grader och ute är det -10 grader. Om trycket justeras i den varma hallen, måste trycket vara 30 kPa (0,3 bar) högre än det rekommenderade trycket för att däcktrycket ska vara rätt även ute.

Mer säkerhet och längre livslängd

Utöver det rätta lufttrycket är det viktigt att kontrollera att däck med bestämd rotationsriktning är rätt monterade. En pil på däcksidan visar rotationsriktningen.

Efter 500–1000 mils körning lönar det sig att skifta framdäcken bak och tvärtom. Då slits däcken jämnare och deras livslängd ökar.

M+S märkta vinterdäck bör köras in ordentligt. Under de första 50 milen ska man undvika kraftiga accelerationer och inbromsningar. En lugn inkörning ökar dubbarnas hållbarhet. De sätter sig ordentligt i dubbhålen och håller sig stadigt på plats.