Säkra och ekonomiska kvalitetssommardäck

Det kan vara lockande att köpa billiga däck. Om det är ont om pengar varför betala för mycket? Många tänker att på sommaren behövs inte så bra däck eftersom det inte är halt. Men på sommaren upphävs inte fysikens lagar och därför ska man välja sommardäck lika noga som vinterdäck. Däcken spelar den viktigaste rollen när det gäller bilens aktiva säkerhet, de är bilens enda kontakt med vägen. Den kloka bilföraren väljer kvalitetsprodukter, vilket alltid är ett säkert och ekonomiskt val.

Det lönar sig att satsa på kvalitet och säkerhet. Däcken som kostar mer som nya blir billigare i längden, efter många mil. Däck med hög kvalitet behåller sina goda egenskaper länge och ger många säkra mil. De rullar lätt, vilket minskar både bränsleförbrukningen och koldioxidutsläppen.

Säkerheten är den viktigaste egenskapen, skriver ett stort antal biltidningar i Norden och i Tyskland när de testar sommardäck.

Testerna visar att billiga sommardäck har bristfälliga säkerhetsegenskaper. Jämfört med kvalitetsdäck är greppet sämre vid bromsning på vått underlag. Vid en häftig väjning motsvarar inte billiga däck förväntningarna. De reagerar inte tillräckligt snabbt på styrningen. Bilförarens chanser att göra en snabb undanmanöver blir mindre och säkerheten blir lidande.

Nokian Tyres utvecklar och tillverkar sommardäck vars viktigaste egenskaper är säkerhet och miljövänlighet. Topprodukterna i Nokian Hakka sommardäckfamiljen är särskilt utvecklade för nordiska förhållanden, för körning på varierande väglag under den lynniga våren, den ljusa sommaren och under den kyliga hösten.