tis april 16 03:00 2024 i kategori Produktmeddelanden

Förbättrad bränsleeffektivitet och ökad produktivitet inom räckhåll för fler lantbrukare: Nokian Tyres introducerar produktfamiljen Soil King VF för stora traktorer hög effekt

Nokian Tyres Soil King VF är ett nytt unikt traktordäck som enligt DLG-tester kan förbättra bränsleeffektiviteten avsevärt på fält och väg. VF-däcket bygger på Nokian Tyres Flexforce® VF-teknologi och finns nu tillgängligt i åtta vanliga storlekar för traktordäck med hög effekt. Det innebär att fler lantbrukare kan dra nytta av dess testvinnande effektivitet.

Nokian Tyres Soil King VF är det första traktordäcket som använder Nokian Tyres Flexforce® VF-däckteknologi. Med denna banbrytande däckteknologi har vi än en gång visat att tekniken har en avgörande roll för att optimera traktorns prestanda. Den möjliggör effektivare jordbruksarbete genom att skapa en markkontakt i XXL-storlek och att minska kraftförlusten. 

Nokian Tyres Soil King VF har testats av det högt ansedda DLG, eller Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft. Jämfört med andra premium VF-däck för lantbruk visade det sig vara är bäst i klassen vid fält- och transportarbete med bättre grepp och lägre bränsleförbrukning samt en större behandlad yta per timme.

Däcket har också genomgått omfattande fälttester. I sina rapporter har testanvändarna betonat det nya VF-däckets markvänlighet, stabilitet och vägegenskaper. Det har möjliggjort körning med full last med lågt tryck samt högre hastigheter på fält och väg. 

 

Branschledare applåderar ny däckinnovation

 

Däcken sågs på Fendts och Valtras traktorer på Agritechnica 2023. Båda tillverkarna var imponerade av VF-däckets enastående prestanda i fält och på väg.

 

Soil King VF finns tillgängligt för AGCO:s moderna traktorer, inklusive Fendt 728 Gen7 och Valtras Q- och S-serier.

 

Storlekar och tillgänglighet

 

Det nuvarande storlekssortimentet för Soil King VF omfattar åtta vanliga däckstorlekar för traktorer med hög effekt och kommer att utökas i framtiden.

 

Produktfamiljen Soil King VF omfattar för närvarande: VF710/70R42, VF650/85R38, VF600/70R30, VF600/70R28, VF710/75R42, VF600/70R34, VF650/65R34 och F650/60R34.

 

Ytterligare information:

 

Jimmy Gustavsson, Sales Manager, Nokian Heavy Tyres Sweden

[email protected], tel. +46 705 203 390

 

Tero Saari, Product Manager, Nokian Heavy Tyres Ltd

[email protected], tel. +358 10 401 7226

 

Marketing, Nokian Heavy Tyres    

[email protected]   

 

Mer information och foton:

Foton och pressmaterial: www.nokiantyres.com/PRFlexforceVF

Produktsida: www.nokiantyres.com/soilkingVF

Företagets webbplats: www.nokiantyres.com/heavy