mån juni 2 08:28 2014 i kategori Produktmeddelanden

Nokian Noktop 86 –slitbana – Stabil driftsäkerhet vid krävande off-road förhållanden

Nokian Noktop 86

Slitbanan på Nokian Noktop 86, erbjuder driftsäkerhet och stabilitet vid krävande off-road arbeten. Nokian Heavy Tyres introducerar nu på den svenska marknaden, nya dimensioner av denna, även vid svåra förhållanden pålitliga produkt. Med de nya dimensionsstorlekarna täcker Nokian Noktop 86 in stomdimensionerna 315/80R22.5 och 13R22.5.

Nokian Heavy Tyres har utvecklat en speciell gummiblandning som gör att slitbanan på Nokian Noktop 86 är utomordentligt tålig för stick- och skärskador vid krävande förhållanden så som gruv- och schaktarbeten, med det utmanande underlaget sprängsten.

”Exempelvis kräver en gruvmiljö med sitt underlag särskilt mycket av däcken. Passagerna är besvärliga och i trånga tunnlar är det inte alltid möjligt att väja för hinder.  Slitbanan på Nokian Noktop 86 är designad för extremt krävande arbeten.”, berättar Teppo Siltanen, produktchef för Lastbilsdäck hos Nokian Heavy Tyres.

Nokian Heavy Tyres är en av världens ledande tillverkare av specialdäck, och har därmed kunnande och förståelse för de krävande förhållanden som råder vid gruvarbeten.  Detta kunnande har nu tagits tillvara vid utvecklingen av på Nokian Noktop 86. Slitbanan är designad för korta transportsträckor och särskilt för off-road bruk med specialfordon. Ytans mönster med stora block och breda spår garanterar en bra rensning och ett bra grepp.

Nokian Noktop ger hållbarhet och grepp

Nokian Heavy Tyres är Nordens största tillverkare av slitbanor för däck.  Nokian Noktop sortimentet designas för krävande förhållande och dess produktutveckling sker vid världens nordligaste däckfabrik med ett unikt kunnande av vinterförhållande samt efter princip för hållbar säkerhet. Nokian Noktop produkter är noggrant utforskade och testade, vilket leder till att slitbanorna ger ett utmärkt grepp och lågt rullmotstånd, samtidigt som bränsle sparas och slitage är lågt. 

Bilder: www.nokiantyres.com/nokiannoktop86

För mer information:

Nokian Däck AB
Försäljningschef
Mats Fahlgren
Tel: 08-474 74 40
mats.fahlgren(at)nokiantyres.com

Nokian Heavy Tyres Ltd.
Produktchef, Lastbilsdäck
Teppo Siltanen
Tel: +358 (0)10 401 7709
teppo.siltanen(at)nokiantyres.com

Försäljningschef nyckelkunder, Lastbilsdäck
Ari Maunula
Tel: +358 (0)10 401 7521
ari.maunula(at)nokiantyres.com