tis oktober 6 11:01 2009 i kategori Produktmeddelanden

Nya Nokian Loader Grip 2 – maximalt grepp för hjullastareNya Nokian Loader Grip 2 ger maskinentreprenören stabilt grepp. Däcket är skräddarsytt för hjullastare och de skarpa fyrkantiga mönsterklackarna på skuldrorna ger utmärkt drag- och sidogrepp på grusunderlag eller på isiga vägar.

Det nya däcket i produktfamiljen (15.5R25) har utvecklats för mindre hjullastare med en arbetsvikt på cirka 10 ton. Nokian Loader Grip 2 transporterar även tunga laster utan problem tack vare en stor kontaktyta mot marken och den starka konstruktionen ger däcket stabila och exakta köregenskaper. De öppna horisontella och längsgående spåren på slitbanan ger utmärkt grepp och rensningsegenskaper. Däcket passar utmärkt för kommunala väg- och servicearbeten året om.

Utmaningen för Nokian Heavy Tyres produktutveckling var att utveckla ett däck som ger maximalt vintergrepp kombinerat med lång livslängd. Efter omsorgsfulla slitagetester valdes en specialgummiblandning som baseras på naturgummi. Det nya däcket med sin stabila konstruktion och stålradialbälten under slitbanan ger mycket god slitstyrka med många drifttimmar.

Däcket har förstärkta sidor som ökar slitstyrkan och ger mycket bra skydd mot stick- och skärskador. Med hjälp av slitagevarnare på mönsterklackarna kan man kontrollera däckets mönsterdjup. När samtliga numren på slitagevarnaren har försvunnit finns det kvar cirka 25 procent av mönstret.

Det nya Nokian Loader Grip 2 har inte en bestämd rullriktning. I tillverkningen används enbart renade lågaromatiska oljor. Den nya produkten lanseras i november 2009. Nya dimensioner lanseras under 2010.

Nokian Loader Grip 2


  • Utmärkt grepp och slitstyrka för hjullastare
  • Robust konstruktion – stabilt även i krävande arbeten
  • Förstärkta sidor ger effektivt skydd mot stick- och skärskador

För ytterligare information kontakta:
www.nokianheavytyres.se

Jan Boberg, Nokian Däck AB,
tel. 070 686 8989,
jan.boberg(a)nokiantyres.com

Vesa Sampakoski, försäljnings- och marknadschef, Nokian Heavy Tyres
tel. +358 10 401 7605,
vesa.sampakoski(a)nokiantyres.com

Martti Päivinen, produktutvecklingschef, Nokian Heavy Tyres
tel. +358 10 401 7544,
martti.paivinen(a)nokiantyres.com

Pressmeddelanden och bilder:
www.nokiantyres.com/maxpo09